initiatiefnemers

De Stichting DiFi is opgezet door Fineke van der Veen en Dick ter Steege.

foto FinekeFineke van der Veen is beeldend kunstenaar (Rijksacademie 2004) en publiciste (school voor journalistiek 1980) met internationale werkervaringen in Suriname, de Cara├»ben en de Balkan. In de projecten van de stichting DiFi onderzoekt zij hoe de gewone mensen de geschiedenis ervaren hebben en ziet zij hoe de samenleving gevormd is door de mensen en stuit zij op de verschillen tussen de ‘formele’ geschiedenis en de beleving van de individuen.

foto Dick copy 2Dick ter Steege is architect (TU Delft, 1980) en bouwhistoricus (Utrecht, 2009) en heeft het overgrote deel van zijn werkend leven buiten Nederland doorgebracht. Zijn werkervaringen heeft hij met name opgedaan in voormalig koloniale gebieden van niet alleen Nederland maar ook van Engeland, Frankrijk en Portugal. Zijn focus ligt op het documenteren, analyseren en revitaliseren van overzees gebouwd erfgoed.